kanske byter jag låda

Jag funderar på att börja köpa lådor från danska Årstiderna. Deras sortiment är mycket bredare än Ekolådans, och mycket av innehållet i lådorna som levereras till Sverige kommer från Sverige. Just nu lutar det åt jullådan fylld med marsipan och nötter. Och så kan man köpa fisk också. Vildfångad, handfiléad, färsk och ekovänlig. Undra vilka sorter det brukar vara?

7 kommentarer

 1. forare

  Jag funderar pckså på Årstiderna. De har suveräna produkter och alla som har den verkar nöjdare än de i Ekolådan.

 2. Stefan

  Sade upp min ekolåda för några veckor sedan.

  Visserligen en av de bättre saker som hänt min matlagning att få den, men de långa ledtiderna gjorde att grönsaker ofta stod och blev dåliga när jag var bortrest (eller bara blev dåliga konstigt snabbt även när jag försökte använda dem) och jag vill hellre ha närodlade goda grönsaker än produkter som fraktats över halva jorden bara för att de har sin lilla eko-märkning.. Det är att skjuta sig i foten..

  Håller med att årstiderna-kunderna verkar vara nöjda, och deras kundsystem verkar mycket flexiblare (välja till lådor snarare än att välja bort dem passar mig bättre)..

 3. Alice

  Det finns stor flexibilitet även hos Ekolådan, men det kräver att man mailar eller ringer dem. Jag brukar de märkligaste beställningar: vecka 41, 42, 45, 46, 50 och 51 tack. Och det har även gått bra att beställa till lådor på måndagen som jag fått på torsdagen. Dessutom är ett mer avancerat beställningssystem på internet på väg.

 4. På stan-Elin

  Vi har Årstiderna och det funkar utmärkt (dock blir grönsakerna dåliga lika fort om man inte använder dem, det är ju en av avigsidorna med ekologisk mat). Lantlådan är att rekommendera, då är grejerna också närodlade. Och på torsdag får vi fisk! Det lär vara lubb i första sändningen.

 5. forare

  Hmmm, vi tänker testa båda lådorna. jag önskar dock att man kunde köpa Årstidernas andra produkter också. De fanns i Maömö och var kanon (kanin, höll jag på att skriva). Kallpressad solrosolja ’r en dröm, inte minst i chokladmousse.

 6. Jessica

  Lådorna levereras ännu inte utanför Stockholm (och andra storstadsregioner, alltså inte Västerås). Har bevakning på när så blir fallet. Ska ta en Årstiderna när det blir så.

 7. forare

  Årstiderna beställd till nästa vecka! Sen ska vi testa Ekolådan. Svårt att göra det rättvist om man inte har båda samtidigt förstås.