julklapsstips för kökstokiga

För ett tag sedan stod jag svarslös inför frågan om vad som blir nästa stora kökspryl. Nu vet jag åtminstone vad som blivit mina senaste köksförälskelser: en mandolin med keramikblad och en sauteuse-panna.

Mandolin=en idiotsäker hyvel som ger perfekt tunna skivor
Sauteuse= stekpanna med hög rundad kant

4 kommentarer

 1. Alice

  Jessica, jag håller med dig när det gäller keramikknivar, de går sönder hela tiden, men mandolinen är så innesluten i plast att jag kan känna mig lugn.

 2. Göran Johannesson

  Hej Alice!
  Läste i din blogg om mandolinen. Ove Andersson från Oana håller på och hjälper oss med en ritning om ombyggnad av vårt kök på skolan och vi hade möte idag. Jag bad honom ta med en mandolin som jag precis nu har provat att skiva potatis och lök. SUVERÄN mandolin. Lövtunna skivor hur lätt som helst. Jag använder dock inte ”skyddet”, men det är nog bra för ovana fingrar.
  mvh
  Göran Johannesson

 3. Elin

  jag är lite kär i min potatisskalare med keramikblad. det är äkta kärlek efter många år med svikande och opålitliga potatisskalare som inte har varit överseende med vänsterhänta…