jobbet eller gaddarna

Min tandläkare på mig, sen på röntgenplåtarna, se på mig igen, strängt.
– Du småäter väl inte mellan målen?
– Jo, det är ju liksom del av mitt jobb.
– Men vill du inte ha dina tänder kvar?

Huh, är det alternativen. Anställd och tandlös eller oavlönad med egna tänder.

Kanske fungerar Sophies lösningen även för mig, riktigt dyr tandkräm som håller tandtrollen i schack.

5 kommentarer

 1. Sophie

  Jag håller tummarna för att den funkar. Har bara testat några dagar. Tandläkaren säger att den är helt fantastisk…! Jag köpte allt med hull och hår, plus att jag köpte flourtabletter OCH flourskölj. Nu ska Karius och Baktus bort!!

 2. Harald

  tandtråd och flour is da shit. tack å lov att man har en sambo i branschen, annars hade mina tänder vittrat bort. Kockar och konditorer har absolut sämst tandstatus, konstigt vore det annars…den kock som inte har hål, hans mat hade jag inte velat äta :-).

 3. Pernilla

  Minst lika viktigt är att dricka vatten eller åtminstone skölja med vatten när man ätit. Gratis, miljövänligt och funkar. Sen kan man förstärka med div fluorpreparat mm (inte Listerne dock).

 4. LisaL

  Huva, påminner mig om att det är dags att gå till tandläkaren… Tänker på min kockande kärlek som för ett par år sedan fick gå till tandläkaren en gång i månaden under ett års tid. 20 000 kronor senare gick han därifrån med barska förmaningar. Men dock mindre tandläkarskräck. (Fast då har han också förhöjd syrehalt i munnen. Inte helt lysande när man är kock)

  Tack för trevlig fika senast föresten! Dörren står på vid gavel (nåja, det beror väl på om det är smällkallt så klart) när du kommer ner till Halland i jul. Hade det vart bättre odlingsperiod då hade jag tagit med dig till min favoritodlare Mikael i Ugglarp. Får bli en annan gång. Tror du skulle gilla det!

 5. Anna S

  När jag reste med vinjournalister som brydde sig om sina tänder i Spanien fick jag lära mig att ta en syraneutraliserande fluortablett efter varje provning. En annan bra grej har jag lärt mig av min syster Karin som är tandläkare: Skölj inte ut bort tandkrämen när du borstat tänderna. Det ska vara tandkrämsskum kvar i munnen när man går och lägger sig.