jag trodde sommaren var slut

Mondän blir bra som lunch idag.
Vi gick Tulegatan upp, men möttes av neddragna gardiner och låsta dörrar.
Ramen Ki Mama!
Så vi gick hela Birger Jarlsgatan upp för att kunna titta in genom ett par smutsiga fönster och se uppstaplade stolar överallt. Klockan närmade sig tolv, regnet låg i luften och jag hade högklackade stövlar. Men det blev ingen mat. Nu hjälpte det ju inte att Å vetoade soppa och jag pizza och han pasta och sen började det regna. Och Moon Cake som vi ändå inte tycker om hade fullbokat. Vad händer med den här stan i augusti? Är det inte meningen att jag ska jobba och äta lunch?

Lao Wai serverade oss kryddig soyafärs och krispig pak choy, men lyckade inte helt övertyga mig om att de förtjänar att kallas Nordens bästa vegetariska restaurang. (Peter Wahlbecks åsikt i artikel på Tasteline).

Kollegorna hade ätit stekt fläsk med löksås på Grill för 95 kr och själv tänker jag hålla mig till det säkra kortet Ethio Star.

5 kommentarer

  1. Oskar

    Men Mondän har ju alltid måndagsstängt, även om jag var lika besviken som du. Tänkte testa Ethio Star nästa vecka, du verkar ju i allafall gilla den.

  2. forare

    Var och åt på Ethio Star (tyvärr utan Alice). Ganska besviken. Tyvärr, för det fanns så lovande ansatser. Kockarna kan nog egentligen men det är så bedrövliga ingredienser att man mådde lite illa efteråt. I synnerhet köttet var deprimerande. Vi beställde den mörkare injeran som var MYCKET bra. Höj priserna och köp bättre ingredienser för pengarna!

  3. Oskar

    Fan vad fel jag hade. Även om de alltid förut haft stängt på måndagar. Tyvärr hoppar de över lunchen framöver men kör istället middag på måndagar också.