jag gör en glassrevolt

Bourbon Vanille från Lidl Foto: Alice Brax

Jag fortsatte min upptäcktfärd på Lidl och hittade till min stora glädje Bourbon Vanille  i frysdisken. Denna lågprisglass (39.90 för 2,5 liter) blev storfavorit i Cajsa Wargs glasstest förra året. 10 olika vaniljglassar testades blint, från Willys billigaste till finglass från Olof Victors. Lidls gula krämiga vaniljwhiskysmakande glass blev storfavorit. Visst innehåller den mycket mer tillsatser än finglassarna, men ibland står mig allt prat om naturlig mat upp i halsen och då är det skönt att kunna äta  något gott utan att bry mig det minsta om vad som finns i. Som en lite matrevolt.

Lunchade med Sia-glass styrelseordförande Per Stenström här om dagen som gav Bourbon Vanille från Eisstern omdömet ”mycket välgjord”. Ställd inför en sådan ödmjuk inställning lovar jag att äta enbart Sia-glass under hela april månad. Det är inte ett svårt löfte att ge, Sia gör en av Sveriges godaste glassar och är otroligt duktiga på att ta fram bra Krav-märkta produkter. Jag ska bara (med god hjälp av D) dra i mig de kvarvarande två liter Bourbon Vanille först…

12 kommentarer

 1. Des Bons Vins

  JA! Det är den godaste glassen, alla kategorier. Och så mycket valnötter.
  Sedan är deras romrussinglass god också. Kul att de använder sultanrussin.

 2. Peter

  Jag vet! Det är egentligen helt galet att man hittar riktigt god glass på Lidl, men samtidigt vet jag ju att tyskarna omhuldar en av mina käraste principer, att för mycket alltid är lagom i glassammanhang. En inställning som borgar för fler Lidl-besök framöver.

  För övrigt är Sias nya jordgubbsglass en besvikelse. Är jordgubbarna frystorkade, eller vad? Jämfört med den monumentala Müntzingsvaniljglassen med Cointreaumarinerade gubbar som saligt gick hädan för några år sen är det här närmast ett hån. I övrigt älskar jag givetvis Sia.

  (Jag fortsätter breda ut mig eftersom jag kommer att tänka på att Sia faktiskt inte saluför Mövenpick längre. Schweizarna hängde inte med i svängarna när de amerikanske märkena fick fotfäste i Sverige, men gör nu i mars comeback i nya paltor efter att ha slickat såren och smidit ränker i lugn och ro. Vem tar dem åter till Sverige?)

 3. David

  Jag sitter och kalkylerar att om all glassförtäring i april ska vara via sia, och det finns lite drygt två liter glass kvar i frysen av annat märke, så bör kvällsmaten vara betydligt mer glassbaserad än vad jag hade i åtanke. Nåväl.

 4. Alice

  Men vad ska vi äta till glassen David? Spenat- och linssoppa eller kardemummakokta körsbär?

 5. Annika

  Nja…jag förbehåller mig rätten att vara skeptisk ;). I mitt tycket smakar det inte lika bra om jag vet att det är en massa skit i glassen.

 6. Jesper från Krubb-bloggen

  Mmm. Gillar också den här. Och dottern älskar den. Dessutom funkar den till lite mer ”amerikanska” efterrätter, där en stänk av bourbon aldrig är fel – som till cherry pie, riktiga sundaes och coke floats. Check it out, som de sägerr, väster om norge.

  Och tack, förresten, för den snälla kommentaren om tävlande. Bara för att det var du kommer jag allvarligt tänka på om jag kanske ändå inte borde ställa upp. Vi får se.

 7. Kungsholms Glassfabrik

  Varför nämns aldrig Kungsholms Glassfabrik? Jag tycker det har fantastiskt god glass. Jag har inte hittat någon bättre. Jag har iofs aldrig letat på Lidl – snobb som jag är.

 8. Alice

  Främst för att de bara finns på två ställen i hela landet: Pipersgatan 14 och Bondegatan 75. Visst är det gott, men ska man ta sig tvärs över stan för att äta glass föredrar jag den handgjorda glassen som säljs i en liten byscha mellan Sheraton och Strömmen i Stockholm. Nya smaker varje dag och bara öppet på sommaren förstås.

 9. Oskar

  hur kan någon med ett vätigt smaksinne tycka att den glassen är god? den smakar ju som smör! äkta glass är godast men har inte inte testat att göra hemma bara i skolan. men nästan all annan glass än Eisstern Bourbon Vanille är god