jag gör en glassrevolt

Bourbon Vanille från Lidl Foto: Alice Brax

Jag fortsatte min upptäcktfärd på Lidl och hittade till min stora glädje Bourbon Vanille  i frysdisken. Denna lågprisglass (39.90 för 2,5 liter) blev storfavorit i Cajsa Wargs glasstest förra året. 10 olika vaniljglassar testades blint, från Willys billigaste till finglass från Olof Victors. Lidls gula krämiga vaniljwhiskysmakande glass blev storfavorit. Visst innehåller den mycket mer tillsatser än finglassarna, men ibland står mig allt prat om naturlig mat upp i halsen och då är det skönt att kunna äta  något gott utan att bry mig det minsta om vad som finns i. Som en lite matrevolt.

Lunchade med Sia-glass styrelseordförande Per Stenström här om dagen som gav Bourbon Vanille från Eisstern omdömet ”mycket välgjord”. Ställd inför en sådan ödmjuk inställning lovar jag att äta enbart Sia-glass under hela april månad. Det är inte ett svårt löfte att ge, Sia gör en av Sveriges godaste glassar och är otroligt duktiga på att ta fram bra Krav-märkta produkter. Jag ska bara (med god hjälp av D) dra i mig de kvarvarande två liter Bourbon Vanille först…

12 kommentarer