i tv lagas maten i slow motion

Jag stod och rörde metodiskt i risottokastrullen. Vinet hade nyss ångat bort och nu matade jag den med hummerfond.
– Jag är en småbarnsförälder som gillar att koka ris, för det sköter ju sig självt. Kommer jag att gilla att laga risotto? Undrar David i ett försök att likna Tomas Tengby.
– Mja, risotto kräver ju omsorg och tid. Kanske passar det bättre att du gör det på helgen.
– Och nu är jag är ganska ung person som inte gillar alkohol och undrar om jag måste använda vin.
– Eller så är du en nykter alkoholist.
– ja, okej, jag är en nykter alkoholist och jag undrar om det är någon alkohol kvar i risotton.
– Nej, det är det inte, den har ångat bort, men vinsmaken finns kvar så det är nog bättre att öka på buljongmängden och strunta i vinet.

tv-Alice
Foto: Jonas Melcherson

Så har min matlagning sett ut på sistone. Varje köksminut har varit en förberedelse för det stora tv-ögonblicket. Vi har spelat in matlagnings-tv hela veckan och nu är jag så trött att jag knappt kan tänka längre.

  • * Jag kan inte hacka lök i direktsändning
  • * Mitt minne är lika kort som en hårt reducerad sås
  • * Tv-smink ger ett glammigt utseende men sitter som berget
  • * För att inte mikrofonsladden ska synas har jag lärt mig att gå baklänges till ugnen.
  • * Slooow motion av allt som hälls eller kastas är det bästa producenten vet.

Programmen kommer att sändas i april och framåt på den något okända kanalen 8. Jag återkommer när jag vet mer exakta datum.

13 kommentarer

  1. Pingback: salt » Blog Archive » TV-frågan: spridda svar