i kväll blir det matgala

Så, då var det snart dags får Årets kock. M och jag har ingått en glamourpakt och tolkar kvällens klädkod kavaj som glansigt, tyll och hud. Redan 9.30 börjar trendseminarierna och sen rullar tävlingen på hela dagen. Jag har ingen aning när jag ska hinna skriva artiklar/byta om/svara på mail innan middagen kl 18 men ett rymligt damrum och ett öppet trådlöst nätverk borde lösa det mesta.

Ella Nilsson hade tillbringat dagen med att stycka kött med kockarna (oh, hon är så cool) och avslöjade att Martin Pettersson från göteborgska Fond var hennes personliga favorit.
– Läs hans recept så förstår du.

Fond har ett bra trackrecord som vinnarkrog. 1995 vann Stefan Karlsson och fem år senare vann Michael Björklund. Bara Trägårn, också i Göteborg(!) har lyckats bättre med tre vinnare: bröderna Dahlbom -93 + -96 och Christian Hellberg -01.

Övriga finalister:
Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Simon Lundén, Swedish Taste, Göteborg
Tommy Myllymäki, Pontus by the Sea, Stockholm
Tobias Östlund, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad
Tom Sjöstedt, frilans, skribent i Allt om Mat, Stockholm

4 kommentarer

 1. Örjan

  Vad består ”hemliga råvarukorgen” av?
  Uppgiftern är nu vid lunchtid ännu ej tillgänglig på hemsidan för ”årets Kock”
  Örjan

 2. Lisa L

  För en annan som inte hade möjlighet att vara med i år är största nöjet livesändningen via webben… Sitter och skriver artiklar och har på sändningen i bakgrunden och fnissar åt att Ljung, Svensson mm inte har en aaaaaning om att deras ”bakom- och mellansnack” går rakt ut på webben. Glömt stänga av mickarna? Aj aj aj…

 3. Lisa L

  Måste bli en till kommentar, kan inte hejda mig…

  Det här är underbart…men resulterar dessvärre i att jag får allt mindre gjort. Det är precis som att vara en liten fluga på väggen – man får höra allt! Extra spännande när Ljung eller Svensson rör sig runt juryn. Fantastiskt! Nästan t o m bättre än att vara på plats! Fast jag missar förvisso festen ikväll…

 4. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » att tävla i kött