i kväll blir det matgala

Så, då var det snart dags får Årets kock. M och jag har ingått en glamourpakt och tolkar kvällens klädkod kavaj som glansigt, tyll och hud. Redan 9.30 börjar trendseminarierna och sen rullar tävlingen på hela dagen. Jag har ingen aning när jag ska hinna skriva artiklar/byta om/svara på mail innan middagen kl 18 men ett rymligt damrum och ett öppet trådlöst nätverk borde lösa det mesta.

Ella Nilsson hade tillbringat dagen med att stycka kött med kockarna (oh, hon är så cool) och avslöjade att Martin Pettersson från göteborgska Fond var hennes personliga favorit.
– Läs hans recept så förstår du.

Fond har ett bra trackrecord som vinnarkrog. 1995 vann Stefan Karlsson och fem år senare vann Michael Björklund. Bara Trägårn, också i Göteborg(!) har lyckats bättre med tre vinnare: bröderna Dahlbom -93 + -96 och Christian Hellberg -01.

Övriga finalister:
Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Simon Lundén, Swedish Taste, Göteborg
Tommy Myllymäki, Pontus by the Sea, Stockholm
Tobias Östlund, Era 10:3 Gastronomistudio, Båstad
Tom Sjöstedt, frilans, skribent i Allt om Mat, Stockholm

4 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » att tävla i kött