i jakt på perfektion

lö 2008.01.19 22.45 20080119579

På fest i Djursholm stöter jag på Anna och Björn. Av en händelse har de hört att jag besökt The Fat Duck och utnämner mig något oförtjänt till kvällens mathjälte. Jag får lägga ut texten om min 17-rätters måltid utan att bli avbruten av minsta gäspning, vilket inte är helt vanligt.
När jag är klar frågar de om jag hämtat mycket inspiration därifrån när jag lagar mat åt Tasteline och plötsligt vet jag inte vad jag ska säga. Jag har aldrig försökt göra mat roligare genom att blanda in fler sinnen än smak och syn, aldrig bytt plats på smakerna i förrätt och dessert. Hur har jag kunnat undgå att färgas av Hestons och Adrias fantasilusta!? Så nu har jag lovat att skaffa tv-serierna Anthonys No reservation och Hestons In search of perfection och skapa betydligt mer udda rätter i framtiden.

Kommentarer stängda.