hiramsylt

En stapelvara hemma hos familjen Brax:

1 kg svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker

Häll bär och vatten i en gryta och koka i en kvart. Rör inte runt utan stå mest och småprata i köket eller titta på ett tv-serieavsnitt på datorn. Tillsätt sockret och rör tills det smält. Häll på burkar. Färdigt. Gott till gröt, gott till allt.

Foto: Jurek Holzer/SvD

2 kommentarer

  1. Christian

    En klassiker, och en njutares tillbehör till gröt, söndagssteken mm. Tack för receptet som för tankar tillbaka till ungdomens dagar.

  2. Björn

    Bjöds på långfil och hiramsylt när jag besökte vänner norrut, då jag kommer från södern har jag aldrig ätit långfil och aldrig hört talas om hiramsylt, gud så gott!!! Fick receptet på sylten men det försvann i en flytt, tack för receptet, nu skall jag göra en laddning.