grönsaksdubletter på ingång

Dags att börja med grönsakslådor igen. Denna veckan får Årstiderna leverera, sen kommer jag att ge Ekolådan en chans.
Dessutom har det dykt upp en massa nya aktörer, som Fiskbilen, Gården Direkt,  Ishavet (om de inte hade så mycket rödmärkt fisk) eller hippa Middagsfrid.

Lantlåda från ÅrstidernaOch hade jag bott kvar i södra Sverige hade jag även kunnat lägga mina hushållspengar på leveranser från Grönsaker Direkt (Blekinge), Ekoboxen (Växjö), Handla enkelt eller Mossagården.

Problemet är bara att för en gångs skull har jag redan det mesta hemma av det jag får. Jag ligger helt enkelt för bra i fas med hösten och skörden för att riktigt uppskatte vare sig färskpotatis, morotsknippen, gul lök. Inte ens äpplet Alice gör mig riktigt glad eftersom det kommer att få trängas med nyplockade James Grieve och Gravenstein. Men den väntande majrovan har ingen dublett och inte heller sommarkålen som raskt kommer att bli coleslaw.

Länktips: En jämförelse av Ekolådan och Årstiderna från 2006

en kommentar