bebodd bröllopstårta

Foto: Audi BengtssonTÃ¥rtan i sin helhet Foto: Audi Bengtsson

Hur ska en bröllopstårta se ut egentligen? Jag visste att den skulle vara god, så jag frågade Magnus Johansson vilka smakar som gjorde sig bäst med svenska bär: svartavinbär med ljus chokladmousse och mörk chokladtryffel sa han och så blev det. Fast det var Lidköpingskonditorn Emeli som fick göra jobbet. Har man bröllop på tema närproducerat så har man. Dessutom är Emeli väldigt duktig och höjer sig högt över de flesta av stadens konditiorier som fortfarande satsar på säkra kort som prinsesstårta och frukttårta med gelé.

Och det är inte volanger jag har på kjolen, det är norska kransekakor som skymtar fram. Jag minns hur jag sent på natten anförtrodde de överblivna kransarna till min nyblivna makes förfriskade kusiner vilket ledde till att jag inte alls fick äta Norges paradtårta till frukost nästa morgon.

Bröllopstårta med småfolk

Foton: Paulina Westerlind

Vi letade runt en del bland bröllopspar att kröna tårtan med, men inga var roliga nog, eller så var de för roliga. Jag hade gärna hittat ett antikt par någonstans, men det var svårare än jag trott. Sen upptäckte jag den ljuva världen av modelltågsnördar. Jag köpte miniatyrarbetare i skala 1:43 för hutlösa pengar och började bygga min bröllopsarmé.

Bröllopstårta med småfolk

Foto: Paulina Westerlind
Konditor Emeli fick dem i en liten ask och hennes uppdrag blev att låta dem ha något att arbeta med eller sitta på. Det grävs i moussen och pustas på chokladbänkar.

Bröllopstårta med småfolk

Foto: Paulina Westerlind

Och så några bilder från bröllopet. Jag försökte sätta in det här collaget i tidningen, men det finns tydligen en bildpolicy som kräver att det bara är en bild per annons. Man lär sig en massa saker av att gifta sig.

Svanfärd Foto: Paulina Westerlind

Fantastisk bröllopsfotograf: Paulina Westerlind

8 kommentarer