Gordon, we need you!

Holywells, som trodde att  David hette Beckham i efternamn, skulle gjort sig utmärkt i ett avsnitt av Gordon Ramseys Den elake kocken.

* Servitrisen visste inte vad husets vin var. Efter några minuters research kunde hon berätta att det var franskt och innehöll blandade druvor. När det kom till bordet visade det sig vara ett spanskt vin gjort på tempranillo.
* Det var citronskivor både i vattenglasen och i vattenkaraffen. Jag bad henne vänligt om citronfritt vatten. Efter det tror jag att jag lyckades skrämma upp henne lite, för sen började hon undvika vårt bord. Äldre akademiker på borden omkring oss drack ovetandes och lyckligt rött vin och citronvatten och verkade trivas.
* Alla tallrikar hade samma garnityr.

* Att kalla risotton överkokt är en underdrift.

*  De ångade grönsakerna som serverades till huvudrätten hade fått fantastiska smaker om någon i köket kommit ihåg att salta.

3 kommentarer

 1. Martin

  Kul skrivet!
  Jag lyckas i och för sig också alltid totalt misslyckas med risotto, men så har jag inte restaurang :-).

  Det där med citronskivor fattade jag inte riktigt, men vad är det som händer om man blandar citronvatten med rött vin?

  Mvh Martin

 2. Torsten

  Efter att ha sett Giorgio Locatelli och Tony Allen laga mat i det utmärkta BBC-programmet Tony & Giorgio (BBC Prime måndagar kl 19 svensk tid) förstår jag. Tony gjorde till Giorgios förtvivlan en risotto som snabbt döptes om till ”Porridge Risotto”. Giorgio nästan grät när han fick se att den unge, förmögne Tony (som åker omkring i en Ferrari) hällde mjölk i risotton. För övrigt rekommenderar jag alla som har möjlighet att skaffa BBC Prime, att göra det för matprogrammens skull. De är inte många, men de är bra.