gör ditt eget tårtfat (del II)

Läs mer om hur jag blev erbjuden att designa ett tårtfat i glas.

Jag är oerhört imponerad av Ebbas slutresultat. Det blev ett svulstigt fat som man vill ta på. Den gjordes i två exemplar varav ett står hemma i mitt kök.

tartfat-alice1

På Margaretadagen fanns ett av faten i glashyttans café med en vacker blåbärs- och hallontårta på. Här ser ni Ebba von Wachenfeldt i bakgrunden. Tyvärr var det lite för nära förlossningsdatum för att jag skulle kunna vara där själv.

ebba_tarta-1

Foto: Ebba Wachtmeister

Utöver mitt Margaretafat hade ytterligare fyra matskribenter fått göra var sitt fat.

Ebba Wachtmeister gjorde ett Magdalenafat, Jens Linder ett Johannafat, Anna Sjögren ett Sarafat och Mia Gahne ett Fredrikfat. I slutet av veckan presenterades faten tillsammans. Läs mer om deras tårtfat.

parad2012-1

Tack Ebba! Det var fantastiskt att få se dig blåsa glas och att inse hur få begränsningar glaset har. Och jag är så glad att jag inte tackade nej, utan följde magkänslan och utbrast i ett rungande JA när du frågade.

3 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » gör ditt eget tårtfat (del I)
  2. Alice

    Tack Jessika. Och håller med dig, hallon är fantastiska. Doften, färgen, formen och smaken.