fruktkräm och tandkräm tillsammans till sist!

Nyhemkommen från Italien packar jag upp väskan. Inte en vinflaska i hela väskan, men väl fyra sorters nötkräm i glasburkar. Till skillnad från svenska systembolaget har inte svenska livsmedelsbranchen ett bra nog sortiment på italienska varor.

Mitt allra största fynd gjorde jag på en stormarknad nära flygplatsen. Jag älskar att handla i utländska livsmedelsbutiker, allt från mönstrat toapapper till konserver släpar jag med mig hem. Mest av all älskar jag att köpa tandkräm. I Syrien fick jag tag på en grön tub med arabisk skrift och örtigt innehåll, i New York hittade jag knallröd kaneltandkräm och i Göteborg fanns en ekologisk tysk tub med smak av aloe vera. Men ingenstans har jag fått större jackpot än utanför Milano. Vilken galen italienare var det som kom på att tandkräm kan smaka exotiska frukter, skogsbär eller citron? AZ var i vart fall modiga nog att ta fram produkten. Nu väntar jag bara på tandkräm med chokladsmak för helgmorgnar och med brödsmak inför viktiga vinprovningar. Om jag köpte några? Klart jag gjorde. Har borstat tänderna i Exotic Energy som smakade lika kemifalskt som en Solero. Efter att ha läst Mats-Eric Nilssons bok Den hemlige kocken om fusket och tillsatsämnen i livsmedelsbranchen kände jag mig inspirerad att räkna antalet ingredienser i min nyköpta tandkräm: 21!

2 kommentarer