Alice is…in Italy

Jag är i nutellaland. I norra Italien är det för kallt för olivträd så här odlas hasselnötter istället. Och vi vet ju alla vad man gör med dem. Nötkräm förstås. Jag tryckte säkert i mig några hundra små ljuva påsar under 80-talet och nu är jag på väg att spåra dess källa. Redan vid flygplatsen förstår jag att jag kommit rätt. Godishyllan är fylld med hasselnötsspäckad choklad. I piemonte görs all världens nutella, av företaget ferrera. Tänk om jag skulle råka åka förbi en outlet!

4 kommentarer

 1. Stellan

  Ah, får man lägga en beställning? På ett tjog Kinder-ägg, kanske? Jag tror de görs där också, det är i alla fall Ferrero som gör dem.
  Ekologiska vil jag ha – helst från frigående chokladhönor.

 2. Birgitta

  Hej!
  Jag bakade ditt morotsbröd, men vätskemängden 0,5dl yoghurt stämmer det verkligen?
  Degen håller inte ihop alls var tvungen att tillsätta mer vätska.
  Ha det så bra i Italien och njut av pasta och Nutella.
  Ciao
  B.

 3. Viktoria Schiöler

  Det låter härligt med Italien!

  På tal om Nutella så delade jag arbetsrum med M, vars föräldrar hade Printzells nötfabrik. Det var också gott.