förarbete åt efterarbetare

Många matbloggare skulle hävda att stans bästa after work finns på Judit & Bertil. Personligen går inget upp mot tre pinchox och ett glas cava på Xoko för 100 kronor. Nästa tre pinchox kostar blott 30 kronor.

Naturligtvis blir man inte mättare än att en bit prinsesstårta kan få slinka ner. Nu råkar jag ju inte gilla gräddtårtor, men Xokos prinsesstårta är ett stort undantag. Den är gjord på riktiga grejor och är så där otäckt god. Och så serveras den med färska hallon och hallonglass! Jag hade aldrig kommit på tanken att beställa gräddtårta om inte Carina Brydling hade tillbringat en lång stund på Gulddrakegalan med att prisa nämnda tårta.

Fortfarande inte mätt? Begär fram chokladhumidoren och välj ut ett antal praliner för direktkonsumtion! Inte för att pralinerna behöver en humidor (eller hur Jakob?!) men det känns lite rart.

…och kanske kanske köper man med sig några miniprinsessor hem. Om man vill bli extra populär liksom.

P.S. Ni missade väl inte att Xoko fick en gulddrake i klassen Stockholms bästa café.

6 kommentarer

 1. Pia R B

  Vad lustigt att du nämner det just nu. Kom hem alldeles nyss från ett möte på Xoko, både jag och Ia som jag träffade köpte hem miniprinsesstårtan (för att göra våra äkta män glada), den som är ca 3 normalstora bitar stor. Helt oemotståndig även i form och färg.

 2. Hedda

  Jag är på när som helst! Just nu vill jag och Jr bara ha grädde och snabba kolhydrater, så en AW på Xoko låter helt rätt½
  Du kan få desto mer cava…;-)

 3. linda

  Herregud vilket himmelrike! Jag som önskar att inga andra rätter fanns förrutom efterätten. Dit måste jag gå!

 4. Beata

  Jag letar efter en tårta som var med i Svenska Dagbladet ,kultur måndagen den 9 juli 2007 . Bilden är på sidan 14 och ser ut att ha en smak av hallon . Ser underbart god ut och jag skulle vara tacksam om någon visste receptet eller kunde hitta receptet på tasteline , tyvärr kan inte jag det , har letat jättemycket men hittar inget. Så snälla, hjälp mig :)