dyrbara äggodelar

Jag borde förstås ha frågat personalen på Cajsa Warg vilken egenskap hos äggen som motiverade ett styckpris på dryga 14 kronor. Istället blev jag stum av chock och klarade blott av att ta en bild.

5 kommentarer

 1. Lotta

  …fast de är ganska snyggt förpackade.

  näe, jag håller mig nog till konsums vanliga ekologiska.

 2. Måns

  Jag som är en enveten försvarare av Cajsa Wargs sortiment vill bara inflika att det inte rör sig om vanliga hönsägg i ny förpackning. Det är en brokig samling udda äggslag från ankor, änder, höns och vaktel. Vissa exlusiva sorter har en gula som är betydligt större än i ett vanligt hönsägg vilket rimligen ger en helt annan smakupplevelse.

  Man måste nog se det som en replik i den, i övrigt, helt sterila äggutbudet där alla ägg är vita, väger lika mycket, smakar likadant och har en liten rosa stämpel.

  Är det Prisvärt? Nej, kanske inte, men lockande! Fram för mångfalden i livsmedelsbutikerna!

 3. Alice

  Hurra Måns för att du såg till att fråga! Och självklart gillar vi allt livsmedelsutbud som inte är likriktat.

 4. Jessica

  Jag gillar Cajsa Warg stenhårt. En del av det de saluför skulle man kanske inte köpa varje dag eller ens varje vecka. jag har haft en intressant diskussion om proteininnehållet i olika mjölsorter (mannitoba vs. vetemjöl special) och personalen där är alltid lika villig att diskutera och svara på frågor.
  Jag har ett äggbröd som jag har sneglat på där det ska vara vaktelägg i mitten och jag har inte hittat några vaktelägg här.