farväl till ett pockande café

pockpock

– Pock pock pock.

Så här har hönorna i Högalids parklek låtit sedan 2009, då Per Olsson slog upp portarna till konditoriet ett kvarter bort som bär han namn: Per Olsson Choklad & Konfektyr, förkortat Pock. Men nu tar det slut, för Pock ska flytta ut. Ut, som i utanför tullarna!

pock

Igår kunde  Onsdag 27/2 kan man handla på Pock för sista gången. Det var  är utförsäljning av samtliga tårtor och bakelser, eftersom de är svårflyttade. Kakor, praliner och sylter packas ner och skickas över Liljeholmsbron mot Gröndal. För om jag inte är felinformerad så blir Pock sambo med Söderbergs bageri i det rara 50-talsfiket vid Tvärbanehållplatsen i Gröndal. Det som nu heter Café Lundbergs Konditori.

Oavsett vart Pock flyttar lovar de att vara igång i sin nya lokal till 1:a mars. Jag pumpar däcken till min cykel och är redo för utfärd. För med Per Olssonss moderna bakverk, Moa Brinks konstnärskap  och Mattias Wallmarks semmelbullar kan det inte bli något annat än värt än omväg.

Vad händer i Pocks gamla lokal på Heleneborgsgatan?

Jo, det tas över av Gunnarssons chefskonditor. Så det fortsätter finnas ett konditori med höga ambitioner på min gata i stan. Och innan de hinner nyöppna finns ju alltid Dello Sports lilla café, om det inte var för att även de renoverar just nu. Hrmf!

pais

3 kommentarer