alkoholfritt: blodröda droppar

Efter två graviditeter börjar jag få koll på det drickbara alkoholfria alternativen i Sverige. Den närmsta tiden kommer det dyka upp några blogginlägg om mina favoriter utan alkohol.

granatäpplejuice

Jag väntar fortfarande på dagen när jag ska få dricka stora mängder färskpressad granatäpplejuice i ett gatustånd i något varmare land. Tills dess håller jag till godo med juice på flaska. Min erfarenhet är att jag brukar få bättre kvalité i glasflaska än i tetra. Och allra viktigast är att se till att det är 100% granatäpplejuice och inte 80% druvjuice.

Tidigare köpte jag flaskor i Hötorgshallen, men nyss dök det upp en lovande flaska i min lokala ekobutik. (jo, jag har en fantastisk ekoaffär som heter Kate’s Organic Market)

Biona Organic Pomegranate är snäppet vassare och dyrare. 69 kronor för en flaska med en friskare, mindre rödbetsaktig smak än vanligt. Lite närmare den färskpressade juicen i smak.

Betyg: 4 av 5 (fyra av fem gånger är jag nöjd med att byta ut vinet mot juice)

3 kommentarer