alkoholfritt: blodröda droppar

Efter två graviditeter börjar jag få koll på det drickbara alkoholfria alternativen i Sverige. Den närmsta tiden kommer det dyka upp några blogginlägg om mina favoriter utan alkohol.

granatäpplejuice

Jag väntar fortfarande på dagen när jag ska få dricka stora mängder färskpressad granatäpplejuice i ett gatustånd i något varmare land. Tills dess håller jag till godo med juice på flaska. Min erfarenhet är att jag brukar få bättre kvalité i glasflaska än i tetra. Och allra viktigast är att se till att det är 100% granatäpplejuice och inte 80% druvjuice.

Tidigare köpte jag flaskor i Hötorgshallen, men nyss dök det upp en lovande flaska i min lokala ekobutik. (jo, jag har en fantastisk ekoaffär som heter Kate’s Organic Market)

Biona Organic Pomegranate är snäppet vassare och dyrare. 69 kronor för en flaska med en friskare, mindre rödbetsaktig smak än vanligt. Lite närmare den färskpressade juicen i smak.

Betyg: 4 av 5 (fyra av fem gånger är jag nöjd med att byta ut vinet mot juice)

3 kommentarer

 1. Jessika

  Den måste jag leta efter.
  Dricker inte alkohol (av hälsoskäl) så mer fokus på alkoholfria alternativ har varit fantastiskt. Man är inte längre hänvisad till läsk i duralex-glas medan de andra får behålla sina vinglas. Servitörer höjer inte heller på ögonbrynen när man ber om alkoholfri drink och annat dryckesalternativ till maten.
  En annan god juice (som är kolsyrad) är drycker från Reine des Limonades. Den stora flaskan kostar ungefär som ett billigt vin men till middag etc., är det gott och flaskan är tjusig :). Mandarin-drycken är helt fantastisk, granatäppelsmaken är också bra men liiite mesig. Annars brukar jag köpa granatäppeljuice, för hushållskonsumtion, hos en mellanösternbutik. Om du har vägarna förbi urban deli så har de Reine des Limonades.

 2. ander

  Jag håller fullständigt med dig, glasflaska smakar alltid bäst, vad det än är..

 3. Alice

  Jessika, jag ska gå på jakt vid Nytorget. Tack!
  Anders: glas ger bra smak och starka armmuskler.