en indisk konspirationsteori

På vår gata ligger den eminenta indiska restaurangen Indian Garden. Under vår föräldraledighet tar vi take-away därifrån minst en gång i veckan. Vi liksom lever av palak panir och vegetarisk tikka masala. Och när den vegetariska maken är bortrest kan det hända att jag festar till fredagslunchen med en mango chicken.

Utöver att googla mig själv regelbundet googlar jag även mina favoritkrogar. Det var då jag snubblade över den fantastiska konspirationsteorien, currykartellen, om varför Indian Garden får så höga betyg hos såväl  Allt om Stockholm som DN På Stan. Fast teorin att krogen fått flera Gulddrakar för att

”På stan-redaktionen har obegränsad indisk take-away, en egen svit i Taj Mahal och en livstidsförbrukning av de mjukaste sidenpyjamasarna”

vet jag inte om jag köper, eller hur ligger det till egentligen Elin?

Allt jag vet är att för varje gång Indian Garden har fått en ny gulddrake så har de högt priset på maten ett snäpp. Bra för dem, sämre för min hushållskassa.

en kommentar

  1. jonte

    Som Söder boende och Palak Panir beroende beroende Indian Garden stammis så är det kul med uppmärksamhet. Men också faktiskt ibland lite ledsamt och just för Indian Garden är detta väldigt tydligt. Dvs Bra recensioner leder till högre pris som leder till en annan typ av restaurang. För har ni sett hur lite folk det är nuförtiden? Ofta är ju den nya delen helt tom även på prime-dinner-time, jämför det med något år eller två sedan då det var köer ständigt. Vet inte om jag är glad eller ledsen över detta men snart lär ju priserna sänkas igen och då mår hushållskassan bättre iallafall…