en Askungensaga

Allt om Mat nr 2 2009Vad har hänt med Allt om Mat? Plötsligt likar omslaget en dansk inredningstidning eller möjligtvis Laga lätt. Jag tror aldrig att jag har sett loggan i puderrosa förut.

Ett svar är journalisten, som nästan har ett coolare namn än jag, Sophie Berlin.  Hon lockades över från tidningen Laga Lätt och sedan dess har Allt om Mat tryfflerats med riktigt fina jobb. Nu senast var hon inblandad i ett reportage på temat nystart, som blev omslaget  här till vänster. I numret innan gjorde hon och hennes sambo ett odrägligt snyggt nyårsjobb. Jag är jätteimponerad. Däremot stämmer det inte riktigt överens med min bild av konservativa Allt om Mat. Men om jag får vänja mig undan för undan kanske jag kan acceptera att min favorittidning går från tokskärpa till luddighet och färgkoordination i bilderna.

Och vad tycker jag om den nya layouten då? Jag vet inte riktigt. Snirkliga rubriker känns inte helt nytänkande, men jag tycker om att man vågar dra mer på varje bild. Då brukar tidningen dessutom bli billigare att göra.

3 kommentarer

  1. Marc

    Det stora ändringen på Allt om Mat är deras utförsäljning av alltommat.se till Expressen. Artiklar om GI eller senaste Dansbanddiet passa inte ihop med Allt om Mat i det minsta. Känns som om de sålde sitt namn bara för att de inte visste hur de annars skulle kunna göra en hemsida som gick med vinst.

    Håller även 100% med om att Sophie är en jättetillgång på Allt om Mat. Hoppas hon stannar lika länge som Astrid gjorde!