desserthimlen ligger i Stockholm

Stockholm är en ovanligt fin stad att bo i just nu om man gillar desserter.

Det finns dagar när jag lämnar Södermalm och går på stadens gator som en vanlig man kvinna och bara äter desserter.

Kungsholmen:På lördagar köar jag med trettitalet andra för att komma in och äta Petite France fantastiska frukost.

På xoko

Birkastan: På fredagar efter jobbet återfår jag energin efter en Nobeldessert och två glas cava på Xoko. Fast numera får man skynda sig för de stänger redan klockan 19.30.

Östermalm: Under en helt vanlig onsdaglunch  kan jag smita in på Pont Nouveaus patisserie. Ibland för att hitta en sötsak, ibland bara för att beställa en espresso av stans charmigaste barista.

Gamla Stan: Frantzén/ Lindebergs bageri  Boulangerie, tvärs över gatan från restaurangen lovar gott. Hit har jag inte ens hunnit gå än.

NorrmalmCloud Nine förstår precis vad jag är ute efter och öppnar ett rum enbart för dessertfrossare.Nu ska jag bara ta mig dit och se att desserterna verkligen håller måttet.

Märker ni hur perfekt utspridda alla ställen är över stan?! Men vart ska jag gå när jag önskar krypavstånd från hemmet vid Hornstull?

10 kommentarer

 1. Pia R B

  Boulangeries sötsaker har jag inte testat, men deras frulle som är fin. Gott kaffe, sjyst bröd och krämig fransk youghurt i glasburk.

 2. Örjan

  Gå tilll Matlabbet LisaFW/Mia Öhrn.
  Där bör väl alltid någon ny provkaka vara ”på gång”

 3. TS

  har du en kontaktadress? Email och post om man tex vill skicka en pressinbjudan :)

 4. Daniel

  Jag tycker verkligen att det är kul att det kommer fler och fler. Jag skulle på Cloud nine förra veckan med min kompis fast vi tyckte inte vi blev så bra bemötta utanför så vi struntande att gå in där ,men ska gå ditt snart ändå.

  Ha det så bra mvh Daniel

 5. Mia

  Jag håller med Örjan, klart du ska komma till Matlabbet när du vill kunna krypa hem! Fast idag har jag bara bakat läbbiga kakor… Det är nog inte min dag.

 6. Magnus

  Lux Dessert & Choklad!
  Drygt att krypa kanske, men ganska nära ;)

 7. Space babe

  Jag var på Petite France häromdagen, åt anka och köpte 12 macaroner. Ska testa göra macaroner själv, för det blir så dyrt annars.

  Men de är så trevliga där! Ska också testa deras frukost.

 8. Ulrik Svensson

  Du borde även testa Bulleboden några kvarter bort. Deras bröd är egenbakat och fantastiskt. Inte lika mycket kö som Petite France.

  Parmmätargatan.

 9. Alice

  Här blev det många goda skäl att ta sig över Västerbron till Kungsholmen och Lilla Essingen. Tack!
  Och Mia förser mig och David med kakor alltför ofta.