dåligt minne för det goda

Jag tänkte råda bot på bloggtorkan och börjar med ett credo. Jag glömde en av stans bästa dessertkrogar i mitt förra blogginlägg: Operakällaren.

Och varför ska Operakällaren förtjäna en av topplaceringarna i dessertlistan? Jo, de har ett dessertkök med anor. När jag började som journalist var det Magnus Johansson (nu Xoko) och Ted Johansson (nu Lux Dessert) som härjade i köket. Nu är det bloggaren, tillika konditorn Daniel Roos som gör galna och vackra desserter. På hans blogg kan du läsa om hans fördessert med mariekexglass.

Och varför glömde jag av Daniel? För att jag helt enkelt aldrig ätit hans mat. Och hur vet jag då att den är god? Eller borde jag sluta skriva hela texten i retoriska frågor? Jag bara vet. Det syns liksom när jag läser vad han skriver om desserter. Han bara älskar desserter och det är väldigt fint.

3 kommentarer

 1. Kinna

  Jag tänkte gå dit någon av de närmaste veckorna. Kanske t o m den här veckan. Vill du hänga med?

 2. Daniel

  Hej Alice !

  Sånt här glädjer mig ,vet du vad jag tycker att du måste komma och hälsa på mig så du kan smaka mina grejer det skulle vara super roligt. Följa med Kinna eller kom själv så bjuder jag på något smarrigt och givetvis ska du få smaka Pre-Desserten som alla verkar prata lite om nu :-) Och visst älskar jag desserter mer en dom flesta skulle jag tro det är så stor del av mitt liv.

  Må så gott mvh Daniel

 3. Alice

  Daniel, jag kommer jättegärna.
  Kinna, jag mailar dig och ser om vi kan gå ihop.
  Oooh! Efterrättsfrossa!