dessertfrossa genom hela måltiden

Foto: Alice Brax

På Magnus Johanssons dessertkrog Xoko finns möjligheten att besöka det drömska gränslandet* mellan dessert och huvudrätt. Här frodas förbjudna kombinationen av glass och grönsaker eller pasta och godis. Visste du att hallon och röd paprika är en perfekt kombination att göra sorbet av? Eller att majsglass som sakta smälter i en chowder är smått fantastisktmot tungan.

Intresserad av möjligheten att helt legitimt äta många desserter på raken?

Från onsdag (fullbokad) till lördag (platser kvar) kan du äta en sexrätters avsmakningsmeny på Xoko. Temat är mat som passar med tequila (den fatlagrade varianten, inte den du shottade med citron och salt) och maten, som jag provåt idag, är väl värd din tid och dina pengar (395:-). Vill du dricka tequila till samtliga rätter går det att köpa ett dryckespaket, men personligen förstår jag inte riktigt tjusningen med att smutta på starksprit till maten (inklusive snaps).

* You’ll love it. It’s not quite dessert it’s not quite dinner but it comes with a San Fransisco sour on the side. You don’t get completely what you would get at dinner, but you get a good meal.

Marge: I made your favorite dinner. All three courses are dessert.
Homer: Even dessert?
Marge: Dessert is THREE desserts!

6 kommentarer