dessertfrossa genom hela måltiden

Foto: Alice Brax

På Magnus Johanssons dessertkrog Xoko finns möjligheten att besöka det drömska gränslandet* mellan dessert och huvudrätt. Här frodas förbjudna kombinationen av glass och grönsaker eller pasta och godis. Visste du att hallon och röd paprika är en perfekt kombination att göra sorbet av? Eller att majsglass som sakta smälter i en chowder är smått fantastisktmot tungan.

Intresserad av möjligheten att helt legitimt äta många desserter på raken?

Från onsdag (fullbokad) till lördag (platser kvar) kan du äta en sexrätters avsmakningsmeny på Xoko. Temat är mat som passar med tequila (den fatlagrade varianten, inte den du shottade med citron och salt) och maten, som jag provåt idag, är väl värd din tid och dina pengar (395:-). Vill du dricka tequila till samtliga rätter går det att köpa ett dryckespaket, men personligen förstår jag inte riktigt tjusningen med att smutta på starksprit till maten (inklusive snaps).

* You’ll love it. It’s not quite dessert it’s not quite dinner but it comes with a San Fransisco sour on the side. You don’t get completely what you would get at dinner, but you get a good meal.

Marge: I made your favorite dinner. All three courses are dessert.
Homer: Even dessert?
Marge: Dessert is THREE desserts!

6 kommentarer

 1. Harald

  Har ett antal krogkollegor som besökte hans gästspel på Thörnströms i veckan som var, de var tyvärr inte alls imponerade av vad som kom på tallrikarna (12 rätters avsmak), synd tycker jag, då Gbg behöver mer gästspel i det slaget, inte så pretto och med kockar som inte haussats upp till bristningsgränsen.

 2. Lisa

  Fina bilder!
  Det är en myt att lagrad tequila är bättre än olagrade. De är olika helt enkelt. Och presic som med vin smakar det inte bättre ju längre lagringen är. Det är mest en statuspryl för dem som gillar enkla parametrar. De flesta som verkligen gillar tequila-smaken vill ha den olagrad (just hemkommen efter mitt livs andra stora tequila-seminarium). Sen finns det en massa andra sätt att vara snobbig på, så klart. Som att dricka single farm agave.

 3. Alice

  Tack! Det är mobilkameran som är oväntat bra.
  Visst finns det bra olagrad tequila, men visst finns det även fin- och fultequila. Den senare konsumerades stort under tidigt 90-tal i Sverige.

 4. Alice

  Harald, har kollat upp med mina krogvänner i Göteborg och de var väldigt nöjda med Magnus gästspel.

 5. Harald

  Jag ska inte ta till så starka ord kanske, men var och varannan som vunnit en tävling eller förekommit i tvrutan är potentiell gästspelskock. Kul att dina kollegor/kompisar var nöjda, men isig glass och obalanserade desserter gjorde inte mina glada iallafall…:-)…that´s life.