bullar für alle

Var fjärde söndag är jag med och gör kyrkkaffe i Allhelgonakyrkan. Eftersom det är en ovanligt ( i svenska kyrkan mått mätt) välbesökt kyrka innebär det 70-100 mackor och många termosar med kaffe.

Igår var det kanelbullens dag, en imponerande utbredd tradition med tanke på att den bara har 10 år på nacken. Jag hade lekt med idéen att baka 100 bullar, men var inte säker på om det var en av mina bästa eller sämsta idéer.

Det visade sig vara en av de bättre tack vare min älskade Electrolux- assistent, min förtjusande make, en stor mängd kardemummastint äpplemos från frysen och en rejäl frigolitlåda.

Vi bakade bullarna hemma, la dem i bullformar och lät dem kalljäsa i lådan. En liten biltur (via Centralstationen för att hämta upp Davids pappa) senare var de på plats i Allhelgonakyrkans kök och kunde börja gräddas. Så fort jag kom överens med ugnen, som först bara gav mig undervärme, gick allt strålande och det blev kalljästa ugnsvarma bullar till alla. precis som i Pressbyrån, fast goda :)

3 kommentarer