brax on sports

Sport är inte min starka sida, vilket ställer till en del problem när jag ska matcha matjobb med olika stora sporthändelser. Det är då jag får smyga upp till en kollega och kolla läget.
– Du, det där VM som är i Västerås just nu, vad är det i? Åh, utmärkt, bandy. Då kör vi bandyglögg i drinkmailet.

Därför gör det mig extra glad att kunna leverera en sportrelaterad nyhet till mina läsare. Ur Aftonbladet:

Lindsey Vonn, 24, skulle fira sin seger, hennes andra i VM – självklart med champagne – men korken bröts av och någon kom på idén att få loss resterna med hjälp av en skida. 

Här tycks journalisten hinta att det var en dum idé att öppna flaskan med en skida. För mig känns det snarare självklart att en stålskodd (?) skida ska användas till just detta. En alpinsabrering helt enkelt. Tyvärr noterade inte slalomstjärnan att flaskan var vass och nu missar hon VM i storslalom. Kanske ska man trots allt inte kombinera sport och sabrering.

6 kommentarer

 1. Pingback: brax on sports | calcioxtutti
 2. Pelle

  Drar mig till minnes när Pernilla Wiberg besökte Tomas Tengbys talkshow under tidigt 90-tal. Någon kom på den fiffiga idén om att sabrera en champagneflaska med en av Pillans skidor. Eftersom det var svårt att få till manövern höll Tomas i flaskan. Smart ränkt (not). Det blödde ymnigt i studion och det sägs att en sena blev avskuren.

 3. Mia

  Det är fascinerande att Sveriges matjournalister är så ointresserade av sport (mig själv inkluderad). Den enda jag vet som kan skilja en hockeypuck från en fotboll är underbara Mia Gahne.

 4. Björn

  Föll sig roligt nog så att jag sabrerade med en slalomskida på nyår. Kan rapportera att det visade sig vara riktigt svårt. Svårigheten ligger i att man inte hinner få upp tillräcklig fart i rörelsen pga skidans otymplighet och tyngd. På min blogg finns ett inlägg med bilder.

 5. Alice

  Mia: Mias make är min bästa källa för nytt sportkunnande.
  Björn: Utmärkt inlägg! Tack, nu inser jag att det är svårare än jag trott.