brax om fisk

Stans rörigaste fiskdisk finns i Sickla. Allt plasttråg huller om bullor som om de blivit uthällda i fiskdisken, snarare än kärleksfullt ditplacerade. Någonstans har en laxförpackning gått sönder och  en rödorange vätska har siprat ut och spridit sig bland förpackningarna. Jag förstår att kunderna beter sig som vildar och sliter i de uppstyckade laxbitarna, men så där slaffsigt får det inte se ut.

I framtiden slipper jag den hemska synen. Min middagsfisk levereras hem i en isfylld frigolitlåda från Årstiderna. Snyggt filéad (men tyvärr inte byxad) lubb hamnade på mitt middagsbord flera gånger under helgen. Ah! För första gången sedan jag flyttade till Stockholm kan jag äta färsk fisk från västkusten.

Att Årstiderna ger mig möjligheter som  tillval av just fisk och danskt rågbröd gör att de kommer ta över efter Ekolådan som grönsaksleverantörer hos mig. Just nu njuter jag av söta danska morötter som egentligen är för goda för att ätas annat än råa.

6 kommentarer