bra brunt bröd

Jag har förälskat mig i ett färdigskivat bröd. Limpan damp ner på redaktionen i en pretantiös förpackning i sällskap med en pressrelease som förklarade varför just detta brödet förtjänade namnet ”seriöst gott”.

Det är bakat med bryggmalt som jag antar ger brödet en mörk färg, bakvört och syrade rågkärnor som ger mustighet och syra samt krispighet av solrosfrön. Enligt Pågen ska det passa extra bra till mat och till smakrika pålägg, själv tycker jag att limpskivorna gör sig utmärkt klädda i blott ett rejält lager bregott.

Ett stortplus till oss ensamhushållare är att brödet håller sig fuktigt och mögelfritt i nästan en vecka. Trots det hittar jag inga konserveringsmedel i innehållsförteckningen. Hur går det ihop?

Fånigaste brödnamnen kan du läsa om här. Äntligen innehar än så länge topplaceringen.

8 kommentarer

 1. Jessica

  Men vad är det med fåniga brödnamn?
  Tror de att jag ska välja just det där brödet för att det heter seriöst gott?
  Jag köper sånt som heter surdegslimpa på råg i ett bageri. Och varianter på det.

 2. Lisa

  Vidrigt ihop med basilikaoljan som levererades till. Har folk inget begrepp alls om smakkombinationer?
  Pågens prettonoja börjar bli helt huvudlös.
  För övrigt är det nog det dummaste brödnamn jag stött på. Annars är det inget fel på brödet som är saftigt och mustigt.

 3. David

  ”Seriöst Gott” är förmodligen som ”Insert Name Here”.
  Eller så var det någon som beslutade sig för att ”Okej, vi kan antingen sitta här hela helgen och försöka hitta på ett namn som signalerar budskapet ”Seriöst gott”, eller så kallar vi det helt enkelt för ”Seriöst Gott” and call it a day. Jfr. med den akademiska bästsäljaren ”Avhandling i Litteraturvetenskap” eller Jincy Willets dessvärre felbetitlade ”Winner of the National Book Award”.

  Lisa? Dummaste brödnamnet? Pumpernickel.

 4. Jessica

  Fast pumpernickel är faktiskt häftigare än ”seriöst gott”. Det är åtminstone fantastifullt. Då vill jag hellre kalla det exentriskt än dumt

 5. Christina at Ramble Magazine

  ”Seriöst gott” – pretantiöst så det är kul, men jag tror inte Pågens kommer att nå upp till ’Pumpernickel’ status med det. Det var rologare med Blåvits ”Limpa” – även om brödet i sig satt som tapetklister i munnen.

 6. Lisa

  Nej det värsta var brödet Du. Brödet för det lilla hushållet med stora krav (utom på copywriters). Eller nåt i den stilen.

  Basilikaoljan var för övrigt god i en tomatsallad. Men tillsammans med brödet var det så äckligt att det var bloggbart.

  Pumpernickel är en så gammal försyndelse at den är förlåten.

 7. Lagers tabberas

  Tänk att jag har så förbannat svårt för färdigskivat. Generellt alldeles för grova skivor för min smak. Har man räknat på något slags medelsnitt? Det blir bara klumsigt och oestetiskt äckligt oavsett vad det är för slags bröd och i synnerhet på fiberrikt fullkorn med hälsostämpel. Som att äta en skopa torr müssli.