konsten att fota en tomat

Ibland behövs det sex personer för att ta en bild. Så här såg det ut i Tastelines provkök i tisdags.

Slutresultatet kommer i SvDs snygga sommarbilaga 15 juni.
Men bilden nedan eller på fotograf Jureks blogg ger ledtrådar til motivet.

Tack vare sommarbilagan kom jag i kontakt med en fantastisk tomatodlare i Viken, Mats Olofsson. Här är hans tomater och händer. Jag tycker händerna är vackra, han håller inte riktigt med.

Det var så roligt att prata med en person som verkligen brinner för sin produkt, så nu vill jag hitta fler producenter. Framför allt någon som odlar spetskål i Västergötland. Jag har idé till en bröllopsdukning. Förlåt David att du får reda på det via bloggen.

4 kommentarer

  1. David

    Spetskål? Menar du den som introducerades i Europa av Romarna samtidigt som vitkålen, men som skiljs från vitkål på grund av sitt huvud och ibland mörkare blad? Den kål som på många håll inte betraktas som en egen kåltyp utan som en tidig vitkål? Som bör förvaras i kylskåp och kan användas på samma sätt som tidig vitkål – som råkost eller lätt kokt eller i kålpudding, i kåldolmar, soppa m.m.? (Och som nästan är ett anagram på ”pålstek”?)