bland te-amassadörer och te-lådor del 2

M har insett faktum. Det finns för få krogar som erbjuder grönt eller teinfritt te. Därför bär hon med sig ett urval av påsar med grönt te. Twining har förstått att det finns en marknad och tagit fram en liten specialask för ändamålet.

Det är inte bara Twinings som vurmar för tedrickarna. Hos Liptons kan man bli te-ambassadör och belönas med teer i en tjusig cederträlåda mot att man bombaderar bekantskapskretsen med te-älskande sms.

Varför man som te-älskare skulle vilja marknadsföra pås-te förblir en gåta för mig. Kanske skulle jag förstå det bättre om jag var mindre av en te-elitist.

4 kommentarer

 1. Pernilla

  Tein finns väl ändå i grönt te också, enda skillnaden är ju fermenteringen av det svarta teet, eller har jag missauppåfattat något väsentligt?

 2. Alice

  Pernilla, du har så rätt. Det var jag som var otydligt i texten. Grönt te innehåller tein, medan vissa örtteer och Rooibos-te är tein-fria.

 3. Rejn

  Jag klarar inte heller av att knäcka den där gåtan.

  Inte heller klarar jag denna:
  ”Löstte i påse”

  Vaddå?!?
  Om man förpackar bladen i en påse är de ju inte lösa längre, damn it!

  Jag är lite avundsjuk på ditt jobb och blev glad åt din blogg. Hit kommer jag tillbaka! :)