bakom kulisserna

Jag har nästan alltid med mig min digitalkamera när jag är ute på reporterjobb. Inte för att jag har fotografdrömmar, utan för att jag tycker om att dokumentera den oglamorös vardagen som ligger till grund till den glättiga tidningsvärlden (eller i mitt fall: lågupplösta webbvärlden och grovkorniga dagtidningsvärlden). Jag tar på mig många olika hattar under en sådan dag; diskerskans, bärarens, budets, trädgårdsmästarens, kockens och reflektorhållerskans. Det är nästan löjligt roligt och ger garanterat träningsvärk.

För ett tag sedan var jag uppe i Umeå och intervjuade förra årets Hemmakock. Han har med all säkerthet Umeås vackraste och trevligaste familj och fotograf Patrick Trägårdh tog riktigt snygga bilder som kommer publiceras i SvDs matbilaga nu på torsdag (15/6).

Grejen var den att sommaren hade inte kommit till Umeå. Alltså rullades det ut en stor matta med konstgräs, familjen fick försöka se avslappnade ut i småblåsten och lynniga kastvindar hotade då och då att ta med sig solparasollet och välta hela matbordet. Det var en spännande och vansinnigt rolig dag. Alla mest förtjust var jag när familjens katt bestämde sig för att vara med på bild.

Kommentarer stängda.