Ã¥ter i stan

Hösten är nog här nu. Igår var fortfarande på landet och andas in söt hög västergötaluft. Nu sitter jag i öppet landskap och huttrar trots dubbla tröjor. Det har inget att göra med höstsolens oförmåga att värma. Allt kan skyllas på den kluriga vetenskapen att skapa bra inomhusmiljö i kontorsmiljö.

Men livet har sina ljusa sidor. Någon på sportredaktionen hade bakat kladdkak och köpt glass. Dessutom hittade jag min hemliga gömma enkronor så att jag kunde köpa en kopp kaffe i tidningens automat. Och så är det väldigt trevligt att träffa alla kollegor igen. Äntligen är jag omgiven av människor som jag kan prata hur mycket mat som helst med utan att de blir uttråkade.

Men jag saknar sensommarlivet. I lördags fick pappa upp en gädda på nästan 10 kilo. Filéerna ligger i min frys just nu och väntar på att bli färs. Jag har plockat Karl Johan och lärt mig två nya svampar: björksopp och smörsopp. Och björnbären som står där och mognar utan att jag är där och plockar dem.  De liksom bara ber om att få blandas med äpplen i en paj.

2 kommentarer