”Det ska inte vara ett hysch hysch-ställe”

E hade sett till att hon, jag och M skulle få en specialvisning av Pontus Frithiofs nya restaurang Brunnsgatan 1, så imorse började jag arbetsdagen med att bli kringvisad på en dammig arbetsplats av herr Frithiof.

Och mitt i röran av elektriker, nerfallande takplattor och svetslågor lyckades Pontus beskriva sin restaurangvision så att allt kändes nästan färdigbyggd.

Entrén ska mest likna en saluhall med skaldjursdisk och barstolar, nästa rum kommer att servera dim sum och andra små rätter. Maten förbereds i köket men läggs upp i ett stiligt öppet kök med svartlackade luckor. Trenden att visa upp rostfria köksytor ligger inte för Pontus. Han tycker att kök är rätt fula, men har å andra sidan gott om kreativa idéer om hu man gör dem snygga.

Ju längre in i restaurangen ju högre blir priserna. Längst ner finns matsal för 110 gäster. Inga riktiga Chambre Separé, men väl draperier runt vissa bord som hindrar insyn.

– Det ska inte bli något hysch hysch-ställe, föklarar Pontus. Det ska kännas mer som Sturehof än som Operakällaren, men med mycket bättre mat förstås.

Ändå ska maten inte alls hålla samma nivå som på Pontus in the Greenhouse. Kuvertpriserna kommer att kosta hälften så mycket på Brunnsgatan 1.

Köket är ett kapitel för sig; snyggt grått kakel, dimmade spotlights och en gnutta high tech. Här kommer det bli kul att jobba! 30 maj öppnar restaurangen för allmänheten, då har den hunnit invigas med fest i dagarna två.

Kommentarer stängda.