Oj, vad det pratas kött

Kött är hett just nu. Det märker jag mer än någonsin sen jag började jobba på LRF. I söndags publicerade LRFs förbundsordförande Helena Jonsson en debattartikel i SvD om Köttfri Måndag. I måndags var temat på Skafferiet, en gastonomisk debatt på Berns, kött. I panel satt bland annat representanter för Svenskt Kött och Köttfri Måndag. I dag tisdag handlade Morgonpasset i P3 om kött och bönders villkor.

I sociala medier pågår debatten för fullt. Kött berör verkligen många, oavsett vilken åsikt de har.

4 lästips om kött:

  1. Sök på twitter på #skafferiet, kött, #prataomkött, #köttfrimåndag
  2. Läs kommentarerna till LRFs debattartikel och repliken. Det är 289 respektive 87 kommentarer i dagsläget.
  3. Gå in på Köttfri Måndags Facebookgrupp. Enligt Jonas Paulsson arbetar 9 personer med att hålla den uppdaterad om allt som skrivs om Köttfri Måndag. De är ett föredöme bland Facebookgrupper i sin aktualitet och uppdateringstakt.
  4. Läs bloggar som Elsas Hälsa, Karins miljöblogg, Jens Holm, vad som helst, absolutagronom, djurens rätt eller bloggar här, här, här, här eller här.

P.S. Tänker du ge dig in i debatten så kom ihåg att hövlighet och tydlighet är två bra ledord D.S.

2 kommentarer