ursäkta, var ligger närmsta rökeri?

Det är korvtider och julens köttmalning och korvstoppning planeras för fullt, men var lämnar vi in korv för rökning? Förstår jag Andreas rätt ska jag ge upp hela rökningsidén och njuta korven färsk, men både jag och den frysbefriade vill ha våra rökta. Var finns de Stockholmsnära rökerierna?

7 kommentarer

 1. Örjan

  Enligt hitta.se finns fyra under 08.
  För hela Sverige anger de 60+ adresser.
  Jag kommer att nyttja Bergdala framöver.

 2. Harald

  Jag har lämnat in i hötorgshallen för länge sen (+10 år sen), kolla runt i Ö-hallen/hötorgshallen kanske, hos kötthandlarna. Sen är det det där med ISO-certifiering å hygienkrav, men korv bör ju inte vara ngt problem att lämna in.

 3. Alice

  Hej Örjan, innebär det att du skulle kunna tänka dig att ta med några extra korvar till Bergdala?

 4. Örjan

  Tyvärr, har tre gånger så långt till Stockholm som till Malmköping.

 5. Kinna

  Vi har tidigare lämnat i Helenelund men jag har hört ryktas att det ska finnas något kring slakthallarna vid Globen. Hojta om du hör något för vi behöver också lämna in korv.

 6. Veronica

  Kolla in Eldrimners hemsida – dom har gratis telefonrådgivning inom chark och slakt. Rådgivarna är spridda över hela landet så säkert har dom flera bra tips om var man ex. kan lämna in korv för rökning.

  Jag klistrar in länken här nedanför – hoppas att det funkar.

  http://www.eldrimner.com/2646.slakt_chark_ren_fisk.html

  Eldrimner = nationellt resurscentrum för småskalig hantverksmässig livsmedelsförädling.

 7. Robert Wåhlén

  Jag brukar lämna in mina korvar till Muskö rökeri uppe på Väddö.
  De levererar till Stockholm på tisdagar så då kan de ev ta med dina korvar tillbaka för rökning.