tysk dryckesordlista del II

BananjuiceDet är inte första gången vi pratar tyska dryckesvanor på den här bloggen.

Den här gången cirkulerar samtalet om körsbärsdrycker. Allra mest KiBa eller heter det måne BaKi. Följ just den diskussionen på den här bloggen.

Nå, över till den officiella listan:
KiBa är, den i svenska ören, den lite udda kombinationen av bananjuice och körsbärsnektar. Om någon tycker att konceptet bananjuice, eller nektar för att vara korrekt, är så främmande att det är svårt att föreställa sig är det bara att kika på bilden här till vänster.

Kirsch-schorle är blandningen av mineralvatten och körsbärsnektar.

I Sverige går det utför med körsbären. Nu har Cherry Garcia-glassen slutat säljas och man kan knappt köpa Cherry Coke längre. Men misströsta inte. I sommar kan ni läsa minst två stora körsbärsreportage, mitt på Tasteline och i SvD och Mia Öhrns i Allt om Mat. Mia och jag träffades och fikade och dinglade med benen dagarna innan vi skulle göra våra jobb och jämförde recept så att vi inte hade hittat på precis samma saker. Men ingen fara, det hade vi inte.

6 kommentarer

  1. Elin

    Jag längtar till reportaget! Kommer det recept på körsbärslikör?!

  2. Jessika

    Jag brukar blanda saft med kolsyrat mineralvatten och den tyska dryckesmarknaden ska inte underskattas, även om cherry coke är/var en styggelse!

  3. Annika

    Det är skamligt ont om körsbärsprodukter på marknaden. Obegripligt! Ser fram emot att läsda både ditt och Mias reportage!

  4. Pär

    Tyska marknaden saknar krusbärsdrycker. Här hemma är det sorgligt fritt från produkter med Waldmeister-smak.