there is no such thing as a free lunch

or is there?

Idag åt jag gratis hela dagen. Fast så bra trodde jag inte riktigt att det skulle vara, så jag började morgonen med en skål müsli i sängen medan jag tittade på ett Buffy-avsnitt på datorn. Frukost nummer två åts på Bloom nära Mariatorget. Personen som bjöd heter Olle och kom med en strålande artikelidé som hållit min hjärna sysselsatt med att leta vinanekdoter resten av dagen.

Lunchen bekostades av ICA-Kuriren och frilansuppdragen serverades á part. Ska skriva mat både för vovve och man.

För att få middag var jag tvungen att ta mig över hela stan. Längst ut på Kungsholmen. Tack för det Arvid Nordquist. Fast då fick jag äntligen komma till Aptit. En fantastisk lokal byggd för att ta emot grupper som vill laga och äta mat. Det kallas aktiv matlagning.

Berringers Jerry Comfort, den inbjudna talaren, öppnade mina ögon för möjligheten att förändra all sorts mat så att den verkligen passar med vinet. Två utmärkta verktyg är citron och salt. You tequila it!

På Aptit lyckades jag med konststycket att dubbelt förolämpa Mikael Mölstad. Inte nog med att jag inte kände igenom honom. Så vad sysslar du med då? När han berättade vad han hette, föredrog jag att koppla samman honom med hans brorsdöttrar, som driver min favoritkrog Röda Kran i Malmö.
Ja, är det du som är Mikael. Då är du ju farbror till Sofia och Maria.
Att han är Sveriges ledande vinskribent kändes onödigt att påtala. Det är det säkert så många andra som säger. Fast jag ser fram emot hans samarbete med Gourmet. White guide. Sveriges bästa (?) krogguide.

Kommentarer stängda.