sylvass behandling av bubbel

Igår fick jag erbjudandet av en äldre vinmakare att lära mig sabrera av honom i utbyte mot en kyss.

alice_sydafrika
Alice sabrerar. Foto: Andy Katz

Jag försökte ödmjukt förklara att jag sabrerat tidigare och undrade om jag inte kunde få göra det själv istället. Sen gick jag ännu mer utanför planen genom att säga att det var onödigt att grimman skulle tas av och att jag gärna ville hålla en handduk mellan mig och flaskan. Det senare förstod de inte alls, så jag tog av mig min kavaj och använde som handduk. Efter att ha sett en flaska explodera i mammas händer på hennes 65-årsdag tar jag det säkra före det osäkra.

Vid det här laget var jag ganska nervös och kände ett visst behov av att lyckas vilket jag som väl var också gjorde. Aldrig har jag fått till en så perfekt snittyta som ute i den varma sydafrikanska solen. Måste vara bra glas i flaskorna här nere.

6 kommentarer

 1. LisaL

  Snyggt jobbat! Föresten är jag numera en passionerad sabrerare jag med(fick lära mig på möhippan) så när tillfälle bjuds skulle jag gärna vilja vara med på dina sabrerings-tillfällen. För visst brukar du anordna lite såna jippon ibland? Njut av dagar i SA!

 2. Rasmus

  Ualmindeligt flot sabrering til trods for diverse distraherende elementer! Jeg så det selv.

 3. Alice

  Tack Rasmus, skönt att jag hade ett vittne!
  Lisa, du är väldigt välkommen på sabreringsmiddag. Förvarna mig om när du är på östkusten (aka baksidan) så fixar vi något då.
  Mia och Jessika: så sant!