svartsoppa är inte flytande blodpudding

5 dl gåsblod blir 4 liter soppa. Mörk, mjuk soppa som mättar och smakar lite obestämt sött. Smakar underbart om man låter bli att tänka på vad den är gjord av.

Självklart var den hemmagjord. Gjord av Eva på Ledåsa gård utanför Sjöbo. Tack Eva!

Soppan var väldigt olik min barndoms svartsoppa, serverad på ett skumt gästgiveri i Lidköpingstrakten. Tjock soppa som snabbt stelnade i tallriken och blev till oätliga små berg när man rörde runt med skeden. Men morfar var från Blekinge och han tyckte om det där med gås. Och jag tyckte om att träffa mina släktingar. Men nu är morfar död och vi träffas inte längre och äter gås en gång om året.

4 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » svartsoppehelgen
  2. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » bloggen fyller tre år
  3. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » idag fyller jag fem
  4. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » ett chockerande sug