snart går jag cold tofu

svampPå torsdag ska jag prata på en konferens om framtidens kök tillsammans med Pontus från Food & Friends. Tanken är att måla upp en bild av ett futuristiskt kök från the Jetsons blandat med faktiska framsteg redan är på väg.  Jag tror att det kommer att bli lysande och jag skulle uppmana alla att gå dit om det inte hade kostat  9.980 kr + moms att gå dit. Så bra är det inte. Är ni nyfikna på framtiden är det bättre att ni bjuder hem mig på middag.

Det enda som gör mig orolig är det svampberoende som jag byggt upp på sistone.   Förberedelsearbetet har  gjort att jag regelbundet besökt Food & Friends kontor vid Östermalmstorg och då passerat en chokladaffär som säljer kola och krokansvampar för 14 (!) kronor styck. Och jag kan inte passera förbi butiken utan att spendera minst 28 kronor. Tur att konferensen snart är över. Sen blir det cold tofu för min del.

5 kommentarer

 1. Harald

  12500 ink moms, det får man fyrtio (fyrtioen?) flaskor Bollinger för; jag vet ju vad jag skulle välja :-).

 2. Hedda

  Ååååh, det är ju Michel Cluizels små läckra kolachampignoner! Jag är beroende!
  Jag har en langare i form av butiken En liten pralin på Scheelegatan. Annars köper jag dem gärna i MC:s butik om jag råkar ha vägarna förbi Paris.

 3. Johanna

  Apropå ingenting Alice, har du hört talas om Astrid och aporna? Vet du nåt mer om dem? Läste nån stans att den ska bli sveriges största ekologiska butik. Gick förbi den snart öppna butiken (mellan konserhuset och nettosaluhallen) och kände mig väldigt hoppfull. Den ligger dessutom på vägen hem från jobbet för mig.