smågodis vs halvfabrikat

– Äter du inget socker så får du inga hål, säger tandhygienist Micke och stirrar stint på mig.
Mina tankar går genast till Tastelines dietist Mia som predikar hur nästan allt från avarioris till ostbågar förvandlas till socker av kroppen och ser en framtid med en synnerligen dyster diet.
– Ingen frukt då, frågar jag försiktigt?
– Jo, det går jättebra. Det är bara vanligt socker som är farligt. Och bara i stor mängd, inte det där lilla som de gömmer i maten.
Så inget smågodis, men gärna halvfabrikat. Framtiden ser verkligen en smula dyster ut.
Piggar upp mig med ett bloggfynd. Johan Mattisson i Åhus bloggar roligt. Han förser sina läsare med vardagsmat och på fredag bjuds det på grogg.

3 kommentarer

  1. Jessika

    Den syra som finns i frukt kan fräta på tänderna. Jag tror inte att du trillar ihop och dör av lite lösgodis, eller att dina tänder gör det.

  2. Eva

    Gör som jag – smält blockchoklad och häll över lösgodis. När det stelnat till ett block så är det inte längre ‘löst’ d.v.s. inte ‘lösgodis’ och däremed faller det under ‘blockmat’ vilket är detsamma som t.ex. fiskblock.