ska vi byta fisk?

Amandas familj äter svensk hummer och dricker champagne på julafton. Min familj äter lutfisk och dricker julmust. Jag erbjöd mig att byta familj med henne. Hon avböjde. För några år sedan försökte jag byta familj med mina kusiner, men inte heller det lyckades.

Nu borde jag väl förtydliga att jag på intet sätt är missnöjd med min familjs val av julmat. Jag är snarare väldigt nöjd  att vi undviker att laga mer julmat än vi orkar laga. Och är jag riktigt ambitiös när jag börjar förbereda julmaten imorgon (du tjuvstartar väl inte mamma?) kan jag fixa fram lika många tillbehör som man får på Gondolen: gröna ärtor, skirat smör, smörslungad potatis, kryddpeppar, en tjock tjock bechamelsås och kanske lite tärnad bacon. Fast bacon är ju inte särskilt kosher och vi firar ju trots allt jul/hanukka.

Kommentarer stängda.