resans behållning

Vinvy

Ju roligare man har, ju sämre blir man på att blogga. Att vara på vinresa till Sydafrika är underbart. Inte bara för att jag får se landet och prova ofantligt många bra viner. Det är mycket mer än så.

Det är oerhört upplysande att går runt på den stora vinmässan i Kapstaden och prova favoriterna från bolaget. Min favorit Allesverloren framstår som ett ganska platt vin i jämförelse med allt annat jag druckit här nere. Den insikten gjorde lite ont.

Å andra sidan är jag inte övertygad om att jag kommer att ha råd att köpa alla viner som jag förälskat mig i här nere. Framför allt inte efter den nya ekonomin som familjen Brax inträdde i kort efter att de blivit ägare till en lägenhet i Stockholms innerstad. Jag minns bestämt att jag sa till D att jag skulle utforska den vackra världen av 70 kronorsviner och nu går jag runt och suktar efter 200 kronors flaskor. Det kan aldrig sluta väl.

Sen är det alla människor man träffar här nere. Charmerande chaufförer som upplyser mig om landet, långa och ståtliga sommelierer som pekar ut vingodbitarna, förtjusande New York-bor,  vinbegåvade och trevliga danskar, frågvisa framtida middagsgäster, driftiga sydafrikanska affärskvinnor, inköpare från Systembolaget och dito i Kanada.

2 kommentarer