översött och svenskt

Först trodde jag att det berodde på att jag ätit Valrhonas hasselnötschoklad för länge, men efter ytterligare några rutor kan jag konstatera att Marabous frukt&mandel plötsligt blivit odrägligt sött. Har man ändrat i produktionen? Ändra i så fall tillbaka. Hade gärna skickat in resten av kakan till deras kundkontakt och klagat, men tyvärr har jag inte självdisciplin nog att låta choklad vara i fred.

Innehåll i en marabouchokladkaka: Socker, kakaosmör, pulver av delvis skummad mjölk, kakaomassa, mjölksocker, smörfett, emulgeringsmedel (sojalecitin), arom (undra om de menar något mer än vanillin). Minst 30% kakao.

Innehåll i en Valrhonachokladkaka: Kakaobönor, socker, kakao, smörkoncentrat, emulgeringsmedel (sojalecitin), naturligt vaniljextrakt. Minst 66 % kakao

***

Nu när jag varit vaken ytterligare några timmar vill jag bara förtydliga mig något. Jag försöker inte jämföra de två chokladkakorna rakt av. Det ena är mjölkchoklad och den andra mörk choklad, men visst är det trevligt att äta choklad där den största ingrediensen inte är socker.

3 kommentarer