Oh SoFo!

Jag bor så hippt, så rasande hippt. Mitt i Stockholms SoFo. Ja just det, inte SoHo, utan South of Folkungagatan. Jo, ni hörde rätt. Som stockholmare blir man inte förvånad. DN, mäklare, inredningstidningar, köpmannaföreningen, alla skriver de SoFo som vore det sedan evigt inristat i Vita Bergen. Vi andra undrar vad tusan Stockholm sysslar med. Finns det några mer distriktsförkortningar? Olle hävdar bestämt att det finns en TriBeLi.

Mitt område är väl medvetet om dess hippt. På Café SoFo serveras panini med lokalkännedom. Idag åt jag en Skånegatan. Chevréost, valnötter och skinka. Ryktet säger att det även finns färgkulörer uppkallade efter SoFos gator. Och jag som tyckte det var fånigt nog att jag har stockholmsvitt i vardagsrummet.

Till och med grönsaksbutiken har hakat på. I vilken annan stad som helst hade en invandrarbutik hetat Alis livs, eller Jour butik. Men inte i SoFo, här köper jag mitt rosenvatten och mina stora buntar med mynta på Aubergine – Etno Mataffär.

Maj månad kommer jag att tillbringa med att äta mig igenom de tilliggande kvarteren. Matrapporter kommer i en blog nära dig.

2 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » 4 skäl att bo i SoFo
  2. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » nyöppnat med mer plats för eko