mindre besvikelse i stort paket


När jag kom tillbaka från lunch stod det ett brunt paket på mitt skrivbord. Jag skakade det, slöt ögon och tänkte ”hoppas det är choklad”. Det var det inte. Istället var paket fyllt med oräkneliga mängder styrofoam och en liten soppburk från Findus inslagen i wellpapp. Det var något av en besvikelse. Dels för att paketet var så enorm jämfört med innehållet, dels för att soppor verkligen inte gör sig i glasburk. Göm dem i en tetra med en snygg illustration på utsidan istället.

Medan jag skrev det här inlägget damp det ner en vanliga papperspåse med fyra sillburkar i glas från Abba. Skillnaden beror på att Abba anlitar en reklambyrå i Stockholm som budar över produkterna medan Findus sitter i Malmö och förlitar sig på posten. Jag föredrar helt klart budens påsar, de är enklare att öppna. Men jag är inte säker på att de är billigare att skicka.

3 kommentarer