min svampvana

Jag vet ju redan vad jag ska ge bort i julklapp och idag fick jag reda på vad jag vill ha. David skickade en länk till Amazon och boken Spilling the Beans av min favorittjockis Clarissa. Som i Grab that crab Clarissa, ni vet.

Sen passade jag på att ge hela redaktionen en för tidig julklapp. Mandolinskivad champagnekorksbullig, tung, nötig, alldeles fantastisk nyplockat Karl Johan med saltflingor och riktigt bra olivolja som enda sällskap. Ungefär så här, fast detta är samma rätt fotad förra året.

Dag hade vänligheten att ta med mig ut pÃ¥ svampjakt för tredje Ã¥ret i rad och nu äntligen börjar jag kunna skilja pÃ¥ sopp, riska, kremla och skivling. Dessutom börjar jag bli allt bättre pÃ¥ att hitta de smÃ¥ Karl Johanhattarna. Men jag har fortfarande ingen aning om var i skogen jag har varit. Allt jag har i blickfÃ¥nget är marken, svampen och Dags ryggtavla, samt stövelförsedda fötter. PÃ¥ vägen tillbaka till tÃ¥get och civilisationen träffade vi pÃ¥ en grupp barn i sjuÃ¥rsÃ¥ldern som skulle ut pÃ¥ picknick. Dag passade pÃ¥ att ge dem en utmärkt lektion i mykologi, ibland sÃ¥ utmärkt att lärarna kände sig nödbedda att översätta vissa ord. ”Lameller betyder alltsÃ¥ skivor”. Mycket rart.

Läs mer om svampplockning 2006 och 2005.

2 kommentarer

  1. Pingback: Brax on Food » Blog Archive » burkbyte