med Kurt Weid bakom ryggen

Oavsett hur bekväm man känner sig med matlagningen hemma i köket är det en helt annan sak att laga samma rätt inför publik. Framför allt när man har en internationell tävlingsdomare som Kurt Weid stående en halvmeter bakom sig.

Jag vet inte hur mycket de tävlande märkte av hans närvaro men för oss i publiken var det klart att han följde finalisternas minsta steg. Då och då tog han en steg fram och provsmakade i skålarna.
– Det var stor variation i hur de jobbade med hygien, avslöjade Kurt när jag frÃ¥gade honom under tävlingen.

Men vinnaren utmärkte sig med perfekt hygien och metod och fick full pott i den grenen. Vinnaren ja: 54-åriga egenföretagaren AnnaKarin Johansson lyckades vinna juryns smaklökar med sina klassiska och italieninspirerade lammfärsbiffar klädda i tunna skivor parmaskinka. Kampen om förstapriset var hård och det krävdes en utmärkt kryddad biff och goda tillbehör för att AnnaKarin skulle vinna över de andra rätter som innehöll mer moderna ingredienser.

Att hon lyckades imponera med sitt hygieniska och metodiska sätt i köket är kanske inte sÃ¥ konstigt. AnnaKarin har en bakgrund som mikrobiolog i botten – Men det är ju inte riktigt samma sak som att laga mat, tillägger hon.
Foto: Jonas Melcherson

Hela familjen var på plats för att heja fram AnnaKarin. Döttrarna Hannah och Linda har gjort en banderoll av ett gammalt lakan och när den rullades ut kunde man läsa ”MAMMAS MAT ROCKAR”.

Kommentarer stängda.