mathjältinnan Mia

Mia Öhrn Foto: Alice Brax

Det här är Mia. Vissa bloggläsare känner henne under namnet Sveriges bakdrottning, eller är det kakdrottning? KladdkakorOavsett har Mia lyckats med att skriva en av Sveriges mest sålda kokböcker: Kladdkakor, göra recept för Allt om Mat och Hemmets Veckotidning, bli hela Sveriges semmelexpert och hålla beroendeframkallande pralinkurser.  Nämnde jag att hon startat eget förlag också och kan tituleras förläggare? Och att hon bara är 29.

För att ytterligare sjunga Mias lov kan jag berätta att hon är en av ytterst få matskribenter jag känner som provlagar sina recept tre gånger eller mer innan de publiceras. Det gör inte jag.

Och nu har hon äntligen blivit med hemsida. Hon har lovat att uppdatera den då och då, nästan som en blogg :) Så gå in och kika och se hur hon beskriver sig själv, hon har säkert varit för ödmjuk.

2 kommentarer

  1. Mia

    Åh, vad gullig du är Alice! Tack för snällt beröm och länkandet. 28 år är lite av en underdrift, men jag tänker inte dementera det alltför högljutt. Och så måste jag erkänna att jag inte provbakar riktigt alla recept minst tre gånger, men vissa provar jag å andra sidan femton gånger, så då väger det ju upp. Kram och glad påsk!