matematik à la Hötorget

Foto: Jonas Melcherson Har ni gurka?
Javisst, två för femton kronor.
Och om jag bara köper en?
Sju kronor.

Färskpotatisen från Båstad hade i och för sig legat och gassat i fullt solljus hela morgonen, men jag kunde inte låta bli att handla lite ändå. Jag kan bara inte förstå hur 640 g potatis à 50 kr/kg samt en gurka kan bli 32 kronor snarare än 39 kronor, men säljaren hävdade sig ha rätt och ville inte ha mina extra sju kronor.

Kanske var det en kompensation till alla gånger jag blivit lurad på torget.

Foto: Jonas Melcherson

3 kommentarer

 1. Lagers tabberas

  Jag kan inte handla där! På torget alltså.
  Värre krämarmentalitet finns inte någonstans, den vinner över souken i Marrakech. Där dricker man åtmistone te mellan blåsningarna och utropen.
  Jag går rakryggad, snabbt och med spelat ointresse över torget utan att ens snegla och utropen hinner ifatt mig – det är förfärligt.
  På ICA hittar jag flugor i vitlöken, intorkade frukter, mögliga tomater,sunkig gurka.
  Ååå – vad jag känner mig grinig.
  Men det är ju så att när man går och handlar generellt så går man ju frivilligt ut för att bli lurad, snuvad , blåst.

 2. Anna

  Hejsan!
  Brukar läsa men tillhör tyvärr kategorin ”kommenterar-aldrig-snyltarna”…. hoppas du har överseende ;) för hur som helst så kunde inte låta bli nu!!

  Blev själv jättesur när mannen på hötorget ville pracka på mig 2 gurkor för femton kronor! Jag sa att jag tyckte att det var för dyrt men det kunde han inte förstå….jag sa då att kilopriset inte alls var lika högt om man istället gick in i en butik….då blev han jätteförvånad och sa att jag själv fick bestämma hur mycket jag ville betala för gurkan…. Good deal =) tipsade ändå honom att kolla in butikerna och sluta med överpriser!!!

  Ha det fint… o fortsätt shoppa gurkor! =)

 3. Polly

  Heh, sist jag gick över hötorget sålde de jordgubbar:

  ”Jättefina färska jordgubbar! Tio kronor asken! Två för tjugo!”